På en flot solrig søndag morgen d. 12 november mødtes otte medlemmer fra Garderforeningen i Storbritannien ved St. James’s Park undergrunds station. Klokken var 09:00 og alle mand var klar til den årlige Remembrance Day parade i London inviteret af vores søsterregiment, the Princess of Wales Royal Regimet, som vores Dronning også er æresoberst for. Det var anden gang, at Garderforeningen formåede at stille med så stort et antal af gamle gardere. Denne parade er til minde og ære for Britiske og Commonwealth soldater, der er faldet i de to verdenskrige og senere konflikter.

 

Remembrance Day parade afholdes altid på søndagen, der er tættest på den 13. november. Klokken 11:00 blev der afholdt 2 minutters stilhed før den afsluttende march forbi The Cenotaph i Whitehall som ender ved Horse Guards Parade pladsen, hvor det i år var Prince Edward, Earl of Wessex som hilste på paraden. Der var i år ca. 8.000 paradedeltagere. Paraden bliver overværet af et stort antal tilskuere, som ære paraden og dennes deltagere med klapsalver langs Whitehall. Derudover sendes paraden direkte i fjernsynet på BBC1, hvor der er omkring 4 millioner seere.

 

I år stillede vi igen iført Den Kongelige Livgardes blå skråhuer, og som tidligere vakte I år stillede vi igen iført Den Kongelige Livgardes blå skråhuer, og som tidligere vakte skråhuerne også igen i år stor beundring i paraden. Den Danske Ambassade i Storbritannien sponsorerede en krans, som vi havde æren af at nedlægge ved the Cenotaph til minde om de danske soldater som har ofret deres liv for verdensfreden. Det var således nogle meget stolte gardere, der efter paraden igen i år kunne indtage en velfortjent omgang traditionel Bangers & Mash på The Feathers Pub

 

Deltagerne fra Garderforening i Storbritannien var:

  • Amin Amirian
  • Claus Mathiesen
  • Flemming Jacobs
  • Frederik Klitvad
  • Frederik Hein Riise
  • Kim Bønnelykke
  • Marcus Ørtenblad
  • Peter Laub
Posted by admin On december - 4 - 2017 Blog

Comments are closed.